Lori les 1

 

 

Dit is het eindresultaat:

Download het benodigde gradient hier en unzip het in je gradients map.

1: Open een nieuwe afbeelding van 500x500 pixels met transparante achtergrond. Voeg een nieuwe rasterlaag toe. Dubbel klik op je selectie gereedschap (selection tool) en gebruik de volgende instellingen :

2: Stel nu je selectie gereedschap bij opties voor gereedschap (tool options) cirkel (circle) en doezelen op 0 en anti-alias aangevinkt. Je begint op coördinaties 250/125, teken een circel met je shift toets ingedrukt die 207 pixels rond is. Vul je selectie nu met je emmertje met een kleur of patroon naar keuze. Ik heb gekozen voor gevlamd hout.

3: Selecties/wijzigen/inkrimpen (selections/modify/contract) en doe dit met 30 pixels. Selecties/omkeren (selections/invert) Selecties/zwevend (selections/floating) nu is de rand van je spiegel geselecteerd.

4: effecten/3d/afschuining binnen (effects/3d/inner bevel) gebruik voorinstelling rond (round) selecties/omkeren (selections/invert) delete. En dan niets selecteren.

5: neem je toverstafje (magic wand) en klik daarmee in het midden van je spiegel. Selecties/wijzigen/uitbreiden (selections/modify/expand) en doe dit met 3 pixels. Voeg een nieuwe laag toe en vul deze met het mah-chrome gradient.

Lagen/schikken/achteraan (layers/arrange/move down)

Hef dan de selectie op.

6: Lagen/samenvoegen/zichtbare lagen samenvoegen (layers/merge/merge visible). Hernoem deze laag midden spiegel. Daarna dupliceer je deze laag door er in je palet lagen met rechts op te klikken en dupliceren te kiezen.

7: Afbeelding/formaat wijzigen (image/resize) bij percentage van origineel zet je hem op 50% en zorg dat formaat van alle lagen Niet staat aangevinkt. Verschuif de kleine spiegel naar links van je grote spiegel.

8: Dupliceer en je palet lagen de laag van je kleine spiegel en schuif die dan rechts van je grote spiegel tot hij op de juiste plek staat. Voeg dan de zichtbare lagen samen.

9: Je kan nu naar eigen inzicht de spiegels versieren, een achtergrond toevoegen en een slagschaduw toevoegen.

 

 


 

-hugs-

Jac