Lady TX les 1

 

 

Dit is het eind resultaat:


Voor deze tutorial is gebruik gemaakt van PSP7 en er worden heel veel lagen gebruikt. Eigenlijk zijn het 2 tutorials, omdat je zowel de maan als de fee gaat maken. Je kunt ze ook apart maken, dan samenvoegen en opslaan als tube.

Bij deze tutorial worden selecties geleverd, maar je kunt natuurlijk ook oefenen met vectors. Eventueel kun je de selectie laden, vullen en dan een nieuwe laag maken en oefenen met de vectors totdat het resultaat ongeveer hetzelfde is als de selectie. De selectie-laag kun je dan weer verwijderen.

Hieronder vind je de de ZIP file met de selecties, kleurenpalet en kleurenverlopen.

(fairymoonzip.zip)

Als je moeite hebt met tekenen van vrije lijnen dan kun je 'van punt naar punt' lijnen gebruiken.

Vergeet niet regelmatig op te slaan!

1) Open het kleurenpalet en zet je voorgrondkleur op lgt gray en de achtergrondkleur op drk gray. Open een nieuw document van 400x400. Voeg een nieuwe laag toe. Zet de achtergrond op verloop en gebruik de volgende instellingen:

Vul hiermee de achtergrond.

2) Voeg een nieuwe laag toe en noem die 'maan'. Laadt de 'moon.sel' selectie. Maak de voorgrond lgt cream en de achtergrond drk cream. Zet de achtergrond op verloop en gebruik de volgende instellingen:

Vul hiermee de maan selectie.

3) Niets selecteren. Voeg een nieuwe laag toe en noem die 'linkeroog'. Laadt de 'lft eye.sel' selectie. Ga naar Selecties, Wijzigen, Doezelen, 2. Vul de selectie met wit.


4) Niets selecteren. Laadt de selectie 'lft pupil.sel'. Ga naar Selecties, Wijzigen, Doezelen, 2. Vul de selectie met een kleur naar keuze.


5) Niets selecteren. Laadt de selectie 'lft eye black.sel'. Ga naar Selecties, Wijzigen, Doezelen, 2. Vul de selectie met zwart.


6) Voeg met het plaatjespenseel wat 'sparkles' toe aan het oog.


7) Herhaal stap 3 t/m 6 voor het rechteroog.

Heb je je werk al opgeslagen?

8) Voeg een nieuwe laag toe. Schakel je achtergrondkleur uit. Gebruik het tekengereedschap en teken met de kleur rust en een lijndikte van 3 de wenkbrauwen. Ga naar Effecten, Onscherpte, Gaussiaanse vervaging, 1.00.


9) Ga naar je lagenpalet en voeg een laag toe boven je 'maan' laag en onder de 'linkeroog' laag. Noem deze 'oogschaduw'.


10) Gebruik de spuitbus met de kleur rust en de volgende instellingen om rond het oog wat schaduw aan te brengen om ze zo wat diepte te geven:

11) Ga naar Effecten, Onscherpte, Gaussiaanse vervaging, 2.00.


12) Voeg een nieuwe laag toe en teken wat wimpers en ga dan naar Effecten, Onscherpte, Gaussiaanse vervaging, 50. Voor de wimpers kun je de kleur rust gebruiken of zwart.

Tijd om op te slaan!

13) Voeg een nieuwe laag toe en noem die 'neus'. Teken met je tekengereedschap en de kleur rust 2 gebogen lijnen voor de zijkanten van de neus en 2 neusgaten.


14) Ga naar Effecten, Onscherpte, Gemiddeld, 3.


15) Voeg een nieuwe laag toe en noem die 'neus schaduw'. Geef de neus schaduw met de verfbus en de kleur rust. Gebruik dezelfde instellingen, maar zet de grootte op 4.


16) Voeg een nieuwe laag toe en noem die 'neus oplichten'. Gebruik de verfbus om met wit het puntje van de neus op te lichten en gebruik dan de Gaussiaanse vervaging.


17) Voeg een nieuwe laag toe en noem die 'mond'. Schakel de achtergrondkleur uit. Gebruik dan je tekengereedschap en de kleur rust met een lijndikte van 3 en teken de mond. Ga naar Effecten, Onscherpte, Gaussiaanse vervaging, 3.00.


18) Voeg een nieuwe laag toe en noem deze 'lip'. Zet de voorgrondkleur op pink en teken met dezelfde instellingen een onderlip. Ga naar Effecten, Onscherpte, Gaussiaanse vervaging, 3.00.


19) Voeg een nieuwe laag toe en noem die 'lip oplichten'. Spuit met de verfbus een heel klein beetje wit op de lip en ga dan naar Effecten, Onscherpte, Gaussiaanse vervaging, 3.00.


20) Voeg een nieuwe laag toe en noem die 'wangen'. Gebruik de spuitbus en de kleur pink om de wangen erop te spuiten. Eventueel kun je de grootte iets groter maken. Ga dan naar Effecten, Onscherpte, Gaussiaanse vervaging, 8.00.


21) Voeg een nieuwe laag toe en noem die 'wangen oplichten'. Spuit nu wat wit op de wangen onder de ogen en gebruik de Gaussiaanse vervaging weer.


22) Je kunt nu de eerste laag even uitschakelen, dan de zichtbare lagen samenvoegen en de eerste laag weer inschakelen.

Vergeet niet op te slaan!

23) Nu gaan we verder met de wolken. Voeg een nieuwe laag toe en noem die 'wolken'.


24) Gebruik de spuitbus en de kleur wit om de wolken erop te spuiten.

25) Spuit er nog wat bij met dezelfde instellingen, maar verander de vorm in 'schuin rechts'.


26) Pas de Gaussiaanse vervaging weer toe.


27) Voeg nog een laag toe, zet de vorm weer op rond, spuit nog wat wit op de bovenkant van de wolken en pas een Gaussiaanse vervaging van 4.00 toe.


28) Schakel de 'maan' laag en de achtergrondlaag uit en voeg de zichtbare lagen samen. Schakel dan alle lagen weer in.


29) Gebruik het retouche gereedschap en de volgende instellingen en smeer de onderkant van de wolken wat uit.

30) Voeg een nieuwe laag toe en noem die 'regenboog'. Gebruik het plaatjespenseel om een regenboog toe te voegen. Het kan zijn dat je met het vervormingsgereedschap de regenboog wat moet aanpassen zodat hij mooi in het plaatje past. Zet hem op de gewenste plaats. Zet deze laag in je lagenpalet op 'zacht licht'.


31) Voeg een nieuwe laag toe en noem die 'haar'. Laadt de 'hair.sel' selectie. Ga naar Selecties, Wijzigen, Doezelen, 4. Vul de selectie met de kleur hair of kies een kleur die je mooi vindt.


32) Gebruik het penseel met de volgende instellingen en de kleur 'hair hghlght' om wat highlights in het haar aan te brengen. Gebruik dan het retouche gereedschap om het een beetje uit te smeren.

33) Teken met een andere kleur de stiekjes om haar staarten.


34) Voeg een nieuwe laag toe en noem die 'gezicht'. Laadt de 'face.sel' selectie. Ga naar Selecties, Wijzigen, Doezelen, 1. Vul de selectie met de kleur skin.


35) Ga naar het lagenpalet en schuif deze laag onder de 'haar' laag.


36) Gebruik de spuitbus en de kleur skin shade om schaduw aan te brengen langs het haar, de kaaklijn en beide kanten van de nek. Pas Gaussiaanse vervaging toe van 5.00.

Opgeslagen?

37) Teken wenkbrauwen, ogen, neus en mond. Doe dat op dezelfde manier als bij de maan. Gebruik steeds een nieuwe laag, zodat je ze gemakkelijk kunt verschuiven. Gebruik als laatste de spuitbus om wangen op te spuiten en gebruik daarna de Gaussiaanse vervaging voor de wangen.


38) Voeg een nieuwe laag toe en noem die 'kraag'. Laadt de 'collar.sel' selectie. Vul deze met de kleur lgt gray.


39) Ga naar Selecties, Zwevend. Ga maar Effecten, 3D-effecten, Gestanst en gebruik de volgende instellingen:

40) Doe dit nogmaals maar wijzig verticaal in -4. Selecties, Niet-zwevend.


41) Ga naar het lagenpalet en maak een laag van de selectie. Selecties, Wijzig, Uitbreiden, 3. Vul de selectie met wit en sleep hem onder de 'kraag' laag.


42) Gebruik weer gestanst met verticaal 1 en vervaging 7,8. Doe het nogmaals met verticaal op -1.


43) Schakel alle lagen uit behalve de 2 kraag lagen. Voeg zichtbare lagen samen en schakel de overige lagen weer in. Eventueel kun je de kraag nog versieren.


44) Ga naar Effecten, 3D-effecten, Slagschaduw en gebruik de volgende instellingen:

45) Ga naar Effecten, Grofkorreligheid, Verzachten met behoud van contouren en gebruik de volgende instellingen:

Dit maakt het een beetje donkerder.

46) Voeg een nieuwe laag toe en noem die 'jurk'. Laadt de 'dress.sel' selectie. Vul de selectie met de kleur red en voeg slagschaduw toe met de laatst gebruikte settings. Dan laten we het even hierbij. Later zullen we nog wat schaduw en highlights toevoegen, maar we gaan eerst wat andere onderdelen toevoegen, dan kunnen we beter zien waar het moet komen.


47) Voeg een nieuwe laag toe en noem die 'rechterarm'. Laadt de 'rgt arm.sel' selectie. Vul de selectie met de kleur skin en voeg slagschaduw toe.


48) Voeg een nieuwe laag toe voor de schaduw. Gebruik de spuitbus en de kleur skin shade om wat schaduw aan te brengen. Pas Gaussiaanse vervaging van 5.00 toe.


49) Voeg een nieuwe laag toe en gebruik weer de kleur skin shade, maar zet de grootte op 1 om tussen de vingers een lijntje te tekenen. Pas Gaussiaanse vervaging van 1.00 toe.


50) Voeg een nieuwe laag toe en noem die 'linkerbeen'. Laadt de 'lft leg.sel' selectie en vul deze met de kleur skin.


51) Ga naar Selecties, Zwevend. Ga naar Effecten, 3D-effecten, Gestanst met de kleur skin shade en de volgende instellingen:

Doe dit nogmaals met verticaal op 1.

52) Niets selecteren. Voeg slagschaduw toe. Plaats deze laag onder de 'jurk' laag.


53) Voeg een nieuwe laag toe en noem die 'rechterbeen'. Laadt de 'rgt leg.sel' selectie en vul die met de kleur skin. Voeg slagschaduw toe.


54) Ga naar Selecties, Zwevend. Ga naar Effecten, 3D-effecten, Gestanst met de kleur skin shade en dezelfde instellingen. Doe het nogmaals met verticaal op 1. Niets selecteren.


55) Voeg een nieuwe laag toe en noem die 'linkersok'. Laadt de 'lft sock.sel' selectie en vul die met de kleur lgt gray. Voeg slagschaduw toe.


56) Voeg een nieuwe laag toe en pas Gestanst toe met de kleur zwart en dezelfde instellingen als hierboven. Voeg nog een laag toe en doe weer Gestanst maar met verticaal op 1. Niets selecteren.


57) Voeg een nieuwe laag toe. Gebruik de spuitbus, kleur wit en grootte 9 en voeg highlights toe op de bovenkant van de voet en aan de bovenrand van de sok. Pas Gaussiaanse vervaging van 3.00 toe.


58) Voeg een nieuwe laag toe en noem die rechtersok. Laadt de 'rgt sock.sel' selectie en vul die met de kleur lgt gray. Voeg slagschaduw toe.


59) Voeg een nieuwe laag toe en pas Gestanst toe met de kleur zwart en dezelfde instellingen als hierboven. Voeg nog een laag toe en doe weer Gestanst maar met verticaal op 1. Niets selecteren.


60) Voeg een nieuwe laag toe. Gebruik de spuitbus, kleur wit en grootte 9 en voeg highlights toe aan de bovenkant van de sok. Pas Gaussiaanse vervaging van 3.00 toe.


61) Voeg een nieuwe laag toe en noem die 'onderjurk'. Laadt de 'dress bottom.sel' selectie. Verplaats deze laag onder de lagen van de benen.


62) Vul deze selectie met de kleur red. Voeg een nieuwe laag toe. Spu
it met de spuitbus en de volgende instellingen in de kleur zwart schaduw op de onderjurk en pas een Gaussiaanse vervaging van 8.00 toe.

63) Voeg nog een laag toe en gebruik weer de spuitbus, met grootte ongeveer 9 en kleur wit en spuit langs de onderkant van de onderjurk. Pas Gaussiaanse vervaging van 8.00 toe. Niets selecteren.

Tijd om weer eens op te slaan!

64) Ga terug naar de laag 'jurk' (hopelijk heb je alle lagen een naam gegeven…..)


65) Ga naar Selecties, Alles selecteren. Klik dan met de toverstaf op de jurk, zodat die wordt geselecteerd. Zo hoef je niet bang te zijn om 'buiten de lijnen te kleuren' als we schaduw en highlights gaan toevoegen.


66) Voeg een nieuwe laag toe. Gebruik de spuitbus en kleur zwart en voeg schaduw toe overal waar je denkt dat een vouw in de jurk zou kunnen zitten of schaduw.


67) Pas Gaussiaanse vervaging van 6.00 toe.


68) Voeg een nieuwe laag toe en spuit met de kleur wit wat highlights. Pas Gaussiaanse vervaging van 6.00 toe.


69) Ga nu weer aan de slag met het retouche gereedschap om het allemaal wat natuurlijker te laten lijken.

70) Voeg een nieuwe laag toe en noem die 'ster1'. Voeg de ster tube toe. Plaats de ster op haar knie. Verlaag de dekking van deze laag zodat je haar knie er doorheen kunt zien. Gebruik de gum om de ster uit te gummen waar haar knie is. Zo lijkt het of de ster achter haar knie staat. Voeg slagschaduw toe.


71) Voeg een nieuwe laag toe en noem die 'linkerhand'. Laadt de 'lft hand.sel' selectie en vul deze met de kleur skin. Plaats de hand in de gewenste positie en selecteer niets.


72) Selecteer alles en klik dan met de toverstaf op de hand. Spuit met de kleur skin shade een klein beetje aan de buitenkanten en pas Gaussiaanse vervaging van 2.00 toe. Voeg slagschaduw toe. Controleer de positie van de hand.


73) Voeg een nieuwe laag toe en noem deze 'ster2'. Voeg nog een ster tube toe. Plaats deze laag onder de laag 'rechterarm'. Verlaag de dekking van de laag 'ster2' en gum de duim uit zodat het lijkt alsof ze de ster vasthoudt.


74) Ga terug naar de laag 'ster2' en voeg slagschaduw toe.


75) Voeg een nieuwe laag toe en noem deze 'vleugels'. Laadt de 'wings.sel' selectie. Zet de voorgrond- en achtergrondkleur op wit. Vul de selectie met het verloop 'wing'.


76) Voeg een nieuwe laag toe. Spuit met wit langs de bovenkant en zijkant. Voeg Gaussiaanse vervaging van 4.00 toe.


77) Schakel alle lagen uit behalve de lagen van de vleugels. Voeg zichtbare lagen samen en schakel dan alle lagen weer in. Niets selecteren.


78) Gebruik het retouche gereedschap met 'uitsmeren' of 'verzachten' en ga langs de bovenrand en zijkant van de vleugel.


79) Zet de vleugel op de juiste plaats. Plaats deze laag onder de 'jurk' laag.


80) Dupliceer deze laag en ga naar Afbeelding, Spiegelen. Zet de vleugel op de juiste plaats.


81) Dupliceer deze laag en plaats deze vleugel iets naar beneden.


82) Dupliceer deze laag en ga naar Afbeelding, Spiegelen. Zet deze vleugel op de juiste plaats.


Wow! Dat is het! Nu kun je het plaatje verder decoreren zoals je wilt. Je kunt de fee nagellak geven. Of je kunt de maan laten 'gloeien' door een slagschaduw met geel te geven.

 

 

 


 

-hugs-

Jac