Haylers Creations les 3

 

 

Dit is het eindresultaat:

Dowload de benodigde selecties hier en plaats ze in je selectie map.

 

1: Open een nieuwe afbeelding van 392x500 pixels met transparante achtergrond. Voeg een nieuwe rasterlaag toe. Selecties/laden van schijf/body.sel. Vul de selectie met wit. Laat de selectie in tact en voeg een nieuwe rasterlaag toe. Effecten/3d-effecten/gestanst. met de volgende instellingen:

2:Voeg weer een nieuwe rasterlaag toe. Pas weer een gestanst effect toe maar nu met verticaal -2 en horizontaal -4. Verberg in je lagenpalet laag 1. Maag laag 2 actief en voeg de zichtbare lagen samen. Effecten/grofkorreligheid gebruik de volgende instellingen:

Hef de selectie op.

3: Voeg een nieuwe rasterlaag toe. Selecties/laden van schijf/beak.sel. Vul deze met #DAA450. Voeg een nieuwe rasterlaag toe. Effecten/3d-effecten/gestanst. met de volgende instellingen:

4: Verberg in je lagen palet laag 1 en de samengevoegde laag vaan het lijf. Maak dan laag 2 actief en voeg de zichtbare lagen samen. Effecten/grofkorreligheid met de zelfde instellingen als voorheen. Hef de selectie op. Schuif de snavel op zijn plaats.

5: Voeg een nieuwe rasterlaag toe. Selecties/laden van schijf/foot1.sel. Vul deze met de zelfde kleur als de snavel. Voeg een nieuwe rasterlaag toe. Effecten/3d-effecten/gestanst. Gebruik dezelfde instellingen als bij de snavel. verberg in je lagen palet de 2 samengevoegde lagen en laag 1. Voeg de zichtbare lagen samen en pas dezelfde krofkorreligheid toe als voorheen. Niets selecteren. Trek in je lagen palet de samengevoegde poot laag onder de samengevoegde lijf laag.

6: Voeg een nieuwe rasterlaag toe. Selecties/laden van schijf/foot2.sel. Vul deze wederom met dezelfde kleur. Voeg een nieuwe rasterlaag toe. Effecten/3d-effecten/gestanst. Gebruik dezelfde instellingen als bij de snavel. verberg in je lagen palet de 3 samengevoegde lagen en laag 1. Voeg de zichtbare lagen samen en pas dezelfde krofkorreligheid toe als voorheen. Niets selecteren.

7: Maak de samengevoegde laag van het lijf actief en voeg een nieuwe rasterlaag toe. Verander je voorgrond- en achtergrondkleur naar #5D4B37. Gebruik je basisvormen om een oog te tekenen met de volgende instellingen:

8: Schuif nu met je verplaatsings gereedschap alle delen op de juiste plaats. Verberg laag 1 en voeg de zichtbare lagen samen. Nu kan je laag 1 een kleurtje naar keuze geven en eventueel nog een slagschaduw toevoegen.

 


 

-hugs-

Jac