Haylers Creations les 2

 

 

Dit is het eindresultaat:

Download hier de benodigdheden voor deze les.

Open het plaatje dat je wilt gebruiken.

1: Open een nieuwe afbeelding van 400x400 met transparante achtergrond. Kopieër je afbeelding en plak hem als nieuwe laag op je nieuwe afbeelding. Kopieër dan het zakhorloge en plak deze ook als nieuwe laag op je afbeelding. Centreer je horloge over de afbeelding die je gebruikt.

Als je de goude kleur niet mooi vind kan je die aanpassen dmv Kleuren/inkleuren. Ik heb hem goud gelaten maar in de orginele les is de kleur wel aangepast.

2: Maak laag 2 actief (de laag met je afbeelding) Zoom in en gebruik je gum met de volgende instellingen:

Gum de delen van je afbeelding weg die buiten het horloge steken. Je hoeft niet bang te zijn dat je het horloge weg kan gummen, want je zit op een andere laag.

3: Als je het leuk vind kan je nu de cijfers toevoegen. Maak de afbeelding met de cijfers actief en kopieër deze. Klik op laag 2 van je horloge en plak de cijfers als nieuwe laag. Als je de kleur van je horloge hebt aangepast, moet je de kleur van je cijfers met de zelfde instellingen aanpassen.

4: Nu kan je het horloge decoreren met tubes. Je kan de bijgeleverde tube nemen of er zelf 1 kiezen. Maak laag 3 actief en voeg dan een neiuwe rasterlaag toe. Voeg dan de tube toe die je wilt gebruiken. Als je de bij geleverde tube gerbuikt is het het mooiste als je de steel weggumt. Voeg dan op je tube een slagschaduw toe met de volgende instellingen:

5: Voor de finishing touch. Nieuwe rasterlaag, en voeg een sparkle tube toe.

6: Verberg laag1 door op het brilletje te klikken in je lagen palet. Maak een andere laag actief en voeg de zichtbare lagen samen. Maak dan laag 1 actief en vul deze met een kleur naar keuze. Als je wilt kan je het horlogen nog een slagschaduw geven. Je kan hievoor eye-candy gebruiken met de volgende instellingen:

Voeg dan alle lagen samen en sla hem op als .jpg

 

 


 

-hugs-

Jac