Les 9

 

Ik heb geprobeerd met deze les wat leukers te doen dan alleen saai een ronde en golvende tekst.

Dit is het eind resultaat:

Ik heb deze tube erbij gebruikt:

1: Open een afbeelding van 300x300 met transparante achtergrond.

 

2: Ga naar lagen/nieuwe raster laag (layers/new raster layer) en noem deze tube. Neem dan je plaatjes penseel (picture tube) en kies in het schermpje opties voor gereedschap (tool options) de tube die je wilt gebruiken.

 

3: Klik nu met je penseel in het midden van je afbeelding en je tube verschijnt. Nu kies je met je pipetje een mooie kleur uit je tube om als achtergrond te gebruiken. Nu ga je naar je lagen palet (layer palet) en je maakt de eerste laag actief door erop te klikken.

 

4: Neem nu je emmertje en vul je achtergrond met je gekozen kleur. Voeg daarna een texture aan als je dat wilt.

 

5: Zet je voorgrond kleur nu even op een opvallende kleur en je achtergrond kleur uit.

 

6: Neem nu je gereedschap basis vormen en zet die bij gereedschap opties op de volgende instellingen:

trek nu een circel op je afbeelding.

 

7: Neem nu je tekst gereedschap en klik met het a-tje precies op de circel je ziet dat onder het a-tje een ronde lijn komt. Type de tekst die je wilt hebben. Zorg dat zwevend (floating) staat aangevinkt. en klik op ok.

 

8: Ga nu naar je lagen palet en en verwijder de laag met het vierkantje ervoor door er met je rechter muisknop op te klikken en verwijderen (delete) te kiezen.

9: Ga nu naar selecties/niets selevteren (selections/select none)

 

10: Zet je voorgrond kleur weer even op een opvallende kleur en de achtergrondkleur uit. Neem dan je potloodje en zet de instellingen bij opties voor gereedschap (tool options) als volgt:

11. Trek nu met je linkermuisknop ingedrukt een lijn. Daarna ga je met je potloodje op de lijn staan en trek je de lijn iets naar beneden en dat doe je nog een keer en dan trek je hem iets de ander kant op. Nu heb je een gebogen lijn. Hier gaan we op de zelfde manier als bij de circel de tekst op zetten.

 

12: Om het plaatje af te maken voegen we randen toe. Sla hem op als jpg en klaar. En nu kan je dus ronden en golvende teksten maken. Ook leuk voor name tags.

 

 

 


 

-hugs-

Jac