Les 7

 

Download 20/20

Dit is het eind resultaat:

Voor deze les gaan we met een tube werken, ik heb deze gebruikt:

Klik op het plaatje om deze tube gemaakt door Jazzl te downloaden. Tube is in zip. Unzip deze tube in je tubes map.

 

1: Open een nieuwe afbeelding van 250x250 pixels met transparante achtergrond.

 

2: Klik je plaatjespenseel (picture tube) in je gereedscahpbalk aan. Selecteer in je gereedschaps optie menu (tool options) de tube die je hebben wilt. Klik nu met je plaatjespenseel in het midden van je afbeelding. Daar staat als het goed is nu je tube:

3: Ga naar lagen/nieuwe rasterlaag. (layers/new raster layer) Noem deze achtergrond. Ga dan naar je lagen palet en ga met je linkermuisknop ingedrukt op de laag achergrond staan en verschuif hem naar onder laag 1. Zorg dat de laag achtergron actief blijft.

 

4: Neem nu je pipetje en selecteer daarmee een kleur uit je afbeelding door op de gewenste kleur te klikken. Neem dan je vlakvulling (flood fill) en vul de laag achtergrond met de gewenste kleur door met je emmertje op de achtergrond te klikken.

 

5: Ga naar effecten/textuur effecten/textuur (effects/texture/texture) en kies een textuur. Ik heb gekozen voor nummer 67. Speel wat met de instellingen tot jij het mooi vind.

6: Maak nu in je lagen palet laag 1 de actieve laag door erop te klikken. Ga naar effecten/3d/slagschaduw (effects/3d/drop shadow) gebruik de volgende instelling, de kleur van de schaduw kan je aanpassen aan wat het beste bij je achtergrond past.

7: Ga naar lagen/samenvoegen/zichtbaar samenvoegen. (layers/merge/merge visible)

 

8: Neem weer je pipetje en neem een andere kleur uit je afbeelding, maar deze keer door er met je rechter muisknop op te klikken. Ga nu naar afbeelding/randen toevoegen (image/ad borders) zorg dat symetrisch is aangevinkt en zet hem op 15 pixels.

 

9: Neem je toverstafje (magic wand) en klik daar mee in de rand van je afbeelding. Deze word nu geselecteerd. Ga naar effecten/3d/afschuining binnen (effects/3d/inner bevel) en gebruik de volgende instellingen of een instelling naar keuze.

10: Gan naar selecties/niets selecteren (selections/select none) Sla hem nu op als .jpg

Als het goed is heb je nu dit:

11: start 20/20 op en open je afbeelding. Ga naar het tabblad image. klik hier op het icoontje muted background. Dat is het 1 na laatste icoontje. Je krijgt nu een nieuw scherm, muted background effect. Met het schuifje kan je des gewenst de achtergrond lichter maken. Als je wilt weten hoe je achtergrond er in zijn totaal uit ziet klik je op preview.

 

12: Klik nu op apply. Ga naar file/save en je achtergrond is klaar.

 

 


 

-hugs-

Jac