Extra les

 

In deze les leg ik jullie uit hoe je je stationery van de vorige les in outlook express kan gebruiken met daarin een simpel script verwerkt.

1: Je opent outlook express. Ga naar bericht/nieuw bericht met.../briefpapier selecteren....... Dan krijg je het volgende scherm:

2: Kies in dat scherm nieuw bestand. Je krijgt nu de wizard briefpapier te zien. Druk op volgende

3: Klik op bladeren en zoek het briefpapier dat je wilt gebruiken. Gebruik de volgende instellingen en druk op volgende.

4: Kies in dit scherm je lettertype, letter grootte en letter kleur en klik dan op volgende.

 

5: In dit scherm moet je de linkermarge invoeren. Voer hem zo in dat je tekst niet over je plaatje valt. De marge is meteen zichtbaar op het voorbeeld. Neem als bovenmarge 30 of 40 pixels. Klik dan op volgende.

 

6: Geef in dit venster je briefpapier een naam en klik op voltooien.

 

7: En nu zie je weer het eerste scherm (briefpapier selecteren) en je klikt hier nu op ok.

 

8: Nu heb je als het goed is een scherm nieuw bericht voor je met jouw papiertje. Hier gaan we dan nog een simpel script aan toevoegen en je bent helemaal klaar.

 

9: Ga naar beeld en vink bronbewerking aan als die nog niet aangevinkt staat. Je mailtje bestaat nu uit 3 tab bladeren die je onderaan ziet. Kies het tabblad bron. Nu word het html document van je mailtje zichtbaar.

 

10: Ga nu op zoek naar <body background=............jpg bgColor=#ffffff> Op die puntjes staat de naam van je achtergrondplaatje.

 

11: Nu gaan we daar het script invoeren. Je zet tussen .jpg en bgcolor dit script: bgproperties=fixed. Nu staat er dus <body background=......jpg bgproperties=fixed bgcolor=#ffffff>

 

12: Ga weer naar het tabblad bewerken en je kan je ailtje gaan typen en op het tabblad voorbeeld kan je zien hoe je mailtje eruit ziet.

 


 

-hugs-

Jac