Les 30

 

 

Dit is het eindresultaat:

Download hier paint engine.

Download hier eye candy 4000.

 

1: Open een transparante afbeelding van 600x450, dan hebben we de ruimte. Voeg een nieuwe rasterlaag toe en noem deze kabine. Zet je voorgrond kleur op zwart er je achtergrondkleur op #D9C599. Neem je gereedschap basisvormen En teken een rechthoek van ongeveer 150x200 pixels met de volgende instellingen:

2: Selecteer met je toverstokje het midden gedeelte van de kabine. Tolerantie op 10 en doezelen 0. Effecten/insteekfilters/fantastic machine/paint engine (effects.plugins/fantastic machine/paint engine) en gebruik de volgende instellingen:

Hef de selectie op.

3: Neem je vervormingsgereedschap en trek met je ctrl toets ingedrukt het linker blokje links boven iets naar buiten. Klik in opties voor gereedschap op toepassen. effecten/verscherpen/verscherpen (effects/sharpen/sharpen)

4: Nu gaan we een raam maken in de kabine. Neem hier voor je selectie gereedschap. Kies voor rechthoek en doezelen op 0. Begin je rechoek net onder de zwarte bovenlijn en ongeveer 35 pixels van de linker kant. Maak hem 100x90. Vul hem dan met zwart. Selecties/wijzigen/inkrimpen (selections/modify/contract) en doe dit met 5 pixels. Druk dan op delete op jou toetsenbord. en hef de selectie op.

5: Voeg een nieuwe rasterlaag toe en noem deze dak. Verander de achtergrond kleur naar een kleur die jij leuk vind, ik koos donker groen. Neem je Neem je gereedschap basisvormen en teken een rechthoek van 190x20 pixels. Met dezelfde instellingen als bij punt 1. Schuif hem dan zo dat hij net over de bovenste lijn van het raam valt.

6: Voeg een nieuwe rasterlaag toe en noem deze moter. Verander je achtergrond kleur weer terug naar #D9C599. Neem je gereedschap basisvormen. Nog steeds met dezelfde instellingen. En teken een rechthoek van 180x100 pixels.

7: Selecteer met je toverstokje het midden gedeelte van de moter. Tolerantie op 10 en doezelen 0. Effecten/insteekfilters/fantastic machine/paint engine (effects.plugins/fantastic machine/paint engine) gebruik de instellingen als bij punt 2. En hef de selectie op.

8: Neem je vervormingsgereedschap en trek met je ctrl toets ingedrukt het linker blokje links boven iets naar boven. Klik in opties voor gereedschap op toepassen. effecten/verscherpen/verscherpen (effects/sharpen/sharpen)

9: Open je lagen palet en trek de moter laag onder de kabine laag. Neem je verschuif gereedschap en schuif de moter op de juiste plaats. Zorg dat de onderste zwarte lijn doorloopt in de kabine en dat het rechterstuk net achter de kabine wegvalt.

10: Voeg een nieuwe rasterlaag toe en noem deze stootbumper ;-) Verander je achtergrond kleur naar een kleur die je mooi vind. Ik koos rood. Neem je gereedschap basisvormen en verander de vorm in ovaal (elipse) De rest blijft hetzelfde. Teken een elipse van 40x90 pixels. Open dan je lagen palet en trek de stootbumper onder de moter. Verschuif hem dan op de juiste plaats zodat de helft voor de moter uitsteekt.

11: Nu gaan we de schoorsteen erop zetten. Voeg een nieuwe rasterlaag en noem deze uitlaat ;-) Neem je gereedschap basisvormen en zet hem weer op rechthoek. Teken een rechthoek van 50x100 pixels. Neem je vervormingsgereedschap en trek met je ctrl toets ingedrukt het linker blokje links boven een eindje naar buiten. Klik in opties voor gereedschap op toepassen. effecten/verscherpen/verscherpen (effects/sharpen/sharpen) En schuif hem op de juiste plaats.

12: Nu komen de wielen. Voeg een nieuwe rasterlaag toe en noem deze wielen. Verander je achterrond kleur naar een kleur die je mooi vind. Ik koos weer groen. Neem je gereedschap basisvormen en kies voor ovaal (elipse). Teken met je shift toets ingedrukt een circel met een diameter van ongeveer 80 pixels.

13: Open je lagen palet en schuif je wielen laag tot boven de kabine laag. Klik met rechts op je wielen laag en kies dupliceren. Schuif dan de wielen naar de juiste plaats. Als alle delen op de juiste plaats staan dan kan je de zichtbare lagen smanevoegen. En schuif het treintje naar onder op je canvas.

14: Nu de rook wolkjes. Zet je achtergrond kleur op wit. Voeg een nieuwe ratserlaag toe en noem deze rook. Neem je gereedschap basisvormen en kies voor de vorm hart 1. Teken dan boven je schoorsteen een mooi hartje. effecten/insteekfilters/eyecandy 4000/jiggle (effects/plugins/eye cabdy 4000/jiggle) en gebruik de volgende instellingen:

15: Dupliceer deze laag 2 maal en schuif de rookwolkjes op hun plaats.

Als je het leuk vind kan je nu je locomotief nog gaan versieren. Zet wel alles op een aparte laag zodat je er nog mee kan schuifen. Voeg uiteindelijk alle zichtbare lagen samen, verklein hem dan nog naar 75% en vergeet hem dan niet te verscherpen en sla hem op als jpg of exporteer hem als gif.

 


 

-hugs-

Jac