Les 29

 

 

Dit is het eindresultaat:

Download hier de tube die ik gebruikt heb. Deze tube is getubt door Kwekkie.

Download hier de font.

Download hier het dsb flux filter.

1: Open een transparante afbeelding van 400x400. Open je tube in psp en Kopieër deze en plak hem als nieuwe laag op je afbeelding.

2: Ga naar je lagen palet en dupliceer laag 2. Klik dan op het brilletje van je gedupliceerde laag om hem uit te zetten en zorg dat laag 2 actief is.

3: Effecten/insteekfilters/dsbflux/blast (effects/plugin/dsbflux/blast) en gebruik de volgende instellingen:

4: Zet in je lagen palet de dekking van deze laag op 52 % en maak daarne de kopie van laag 2 actief. Afbeelding/formaat wijzigen (image/resize) Met de volgende instellingen en formaat van alle lagen niet aangevinkt:

5: Verplaats nu je plaatje met je verplaatsings gereedschap naar de plek dat jij mooi vind. Ik heb hem zo veel mogelijk naar rechts verschoven.

6: Voeg een nieuwe rasterlaag toe en noem deze tekst. Neem je tekst gereedschap en klik op je afbeelding. Voer je tekst in en gebruik eventueel onderstaande instellingen.

7: Afbeelding/roteren (image/rotate) En doe dit met 25% linksom. Effecten/verscherpen/verscherpen (effects/sharpen/sharpen). En verschuif de tekst naar waar je hem hebben wilt. Hef de selectie dan op.

8: In je lagen palet dupliceer je jou tekst laag. Zorg dat je tekst laag actief is. Effecten/insteekfilters/dsbflux/blast (effects/plugin/dsbflux/blast) en gebruik dezelfde instellingen als bij punt 3.

9: Voeg je watermerk op een nieuwe laag toe, dan de zichtbare lagen samenvoegen. Ctrl+c en ctrl+v. Afbeelding/formaat wijzigen (image/resize) Zet de langste kant op max 350 pixels en formaat van alle lagen aangevinkt. Effecten/verscherpen/'verscherpen (effects/sharpen/sharpen)

10: exporteer hem nu als .jpg

 


 

-hugs-

Jac