Les 27

 

 

Dit is het eind resultaat:

Download hier de gradient en unzip hem in je gradient map.

Download hier dizzenz corners en curlyq's en unzip deze in je fonts map.

Download hier een jas tube gemaakt door Riek. (bedankt)

1: Open een nieuwe afbeelding van 500x350 pixels met transparante achtergrond. We beginnen met een plank te maken dus neem je selectie gereedschap en zet de instellingen op rechthoek, doezelen 0 en anti-alias aangevinkt. Trek een rechthoek van ongeveer 200x10 pixels en vul deze dan met je emmertje met een hout patroon. Voeg dan een afschuining naar binnen (innerbevel) toe met voorinstelling lijst. Hef de selectie op.

 

2: Voeg een nieuwe laag toe en noem deze steunen. Trek deze laag naar onder laag 1. Neem je selectie gereedschap met dezelfde instellingen. Trek een rechthoek van 10x50 pixels en vul hem met hetzelfde hout patroon en voeg de zelfde afschuining naar binnen toe. Hef dan de selectie op. Dupliceer deze laag en schuif allebei de steunen naar de juiste plaats onder je plank. Voeg dan de zichtbare lagen samen en hernoem deze laag plank.

3: Voeg een nieuwe rasterlaag toe en noem deze spiegel. Neem je selectie gereedschap en kies een vorm uit waarin jij je spiegel wilt hebben. Ik heb gekozen voor ovaal. Vul hem dan met hezelfde hout patroon. Selecties/wijzigen/inkrimpen (selections/modify/contract) en doe dit met 10 pixels. Druk dan op je delete knop op je toetsenbord. Selecties/omkeren (selections/invert) selecties/zwevend (selections/floating) en voeg een afschuining binnen toe (innerbevel). Hef de selectie op.

 

4: Selecteer met je toverstafje de binnenkant van je spiegel. Selecties/wijzigen/uitbreiden (selections/modify/expand) en doe dit met 2 pixels. Voeg een nieuwe laag toe en trek die naar onder de laag spiegel en vul de selectie dan met wit. Selecties/wijzigen/inkrimpen (selections/modify/contract) en doe dit met 5 pixels en druk dan op je delete knop op je toetsenbord. Selecteer dan met je toverstafje het witte randje. Voeg dan een gold pre-set van blade pro toe. Hef dan de selectie op.

 

5: Selecteer met je overstafje het midden van je spiegel. Selecties/wijzigen/uitbreiden (selections/modify/expand) en doe dit met 2 pixels. Vul deze dan met de gradient die bij deze les zat. Hef dan de selectie op.

6: Maak je spiegel laag actief en voeg dan een nieuwe laag toe. Zet je voorgrond kleur uit en je achtergrond kleur op wit. Neem je tekst gereedschap en zoek dizzinz corners op. Kies een corner uit die jij mooi vind en bij je spiegel past. Ik koos voor de kleine letter m. Voeg dan dezelfde gold pre set toe als voorheen. Ga naar je lagen palet en dupliceer deze laag 3x. Spiegel de eerste duplicaat dan. De 2e keer je om en de derde spiegel je en keer je om. Schuif de corners dan op hun plaats.

 

7: Ga naar je lagen palet en sluit je plank laag uit door op het brilletje te klikken, voeg dan de zichtbare lagen samen en hernoem deze spiegel.

8: Voeg een nieuwe laag toe en noem deze kapstok. Neem je selectie gereedschap en trek een rechthoek van 200x40 pixels en vul deze met je hout patroon. Voeg een afschuining binnen toe met de voorinstelling lijst. Hef dan de selectie op. Neem dan je penseel en zet de voorgrond kleur op wit en zet op je kapstok 3 stippen voor de haken van de kapstok en gebruik de volgende instellingen:

9: selecteer je stippen met je toverstafje en geef ze dezelfde blade por pre-set. Voeg dan een nieuwe laag toe en neem je tekst gereedschap voorgrond kleur uit en achtergrondkleur op wit.. Ik heb voor de bovenkant van de kapstok voor dizzinz curlyq's gekozen en dan de letter h. Voeg dan dezelfde blade-pro pre-set weer toe. Zet in je lagen palet je spiegel en plank laag uit en voeg dan de zichtbare lagen samen.

 

10: Voeg weer een nieuwe laag toe. Neem je hoed uit de vorige les en hang deze aan de kapstok. En hang de bijgevoegde jas er ook bij. Verder kan je natuurlijk ook nog spulletjes op je plank zetten, voeg dan wel elke keer een nieuwe laag toe zodat je het nog kan verplaatsen. Zet op het laatst alles op de plaats waar je het hebben wilt en sla hem dan op als gif. of voeg er een leuke achtergrond aan toe en sla hem op als jpg.


 

-hugs-

Jac