Les 26

 

 

Dit is het eindresultaat:

Klik hier voor tubes van strikken.

 

1: Open een nieuwe afbeelding van 300x300 pixels met transparante achtergrond. Neem je selectiegereedschap (selection tool) En zet de instellingen op cirkel, doezelen 0 en anti-alias aangevinkt. Trek nu een cirkel met een diameter van ongeveer 250 pixels en vul hem dan met een kleur van je keuze.

 

2: Ga naar effecten/textuureffecten/textuur (effects/textureeffectes/texture) en kies voor een weef textuur. Ik heb de volgende instellingen gebruikt.

 

3: Effecten/reflectie-effecten/caleidoscoop (effects/reflection-effects/kaleidoscope) Ik heb de volgende instellingen gebruikt:

4: Selecties/wijzigen/inkrimpen (selections/modify/contract) en doe dit met 55 pixels. Voeg daarna een nieuwe rasterlaag toe en zorg dat deze actief is. Nu vul je de selectie met een kleur waar jij het lint in wilt hebben. Dan selecties/wijzigen/inkrimpen (selections/modify/contract) doe dit met 10 pixels verwijder dan het middenstuk door middel van je delete knop op je toetsenbord.

 

5: Met het middenstuk nog steeds geselecteerd maak je de eerste laag weer actief. Dan effecten/3d/afschuining binnen (effects/3d/inner bevel) Ik heb de volgende instellingen gebruikt:

Voeg nog een slagschaduw toe met de volgende instellingen:

Dan nog een slagschaduw met verticaal en horizontaal op -5. Hef dan de selectie op en voeg de zichtbare lagen samen. Je hebt nu een basis hoed die je kan exporteren als tube.

 

6: Nu kan je je hoed gaan versieren naar eigen inzicht. Je kan de rand van het lint een afschuining geven, je kan een strik toevoegen doormiddel van tubes en bloemen. Hier in ben je geheel vrij. Ik zou zeggen maak er wat leuks van. Exporteren hem dan als gif of maak er een leuke achtergrond bij en sla hem op als jpg.


 

-hugs-

Jac