Les 25

 

 

Dit is het eind resultaat:

1: Open een nieuwe afbeelding van 500x500 pixels met transparante achtergrond. Neem jouselectie gereedschap (selection tool) en zet je instellingen op rechthoek en antialias aangevinkt. doezelen 0. Teken een rechthoek van ongeveer 225x30 pixels. Neem je emmertje en vul de selectie met een hout patroon. En hef dan de selectie op.

 

2: Voeg een nieuwe raster laag toe. Neem weer je selectie gereedchap met dezelfde instellingen en trek een rechthoek net zo breed als de vorige maar dan 10 pixels hoog. Dus 225x10 pixels. Vul deze met hetzelfde houtpatroon. Ga naar effecten/3d/afschuining binnen (effects/3d/inner bevel) en gebruik de voorinstelling bolle rand. Hef dan de selectie op. Schuif het randje naar het midden van je eerste balk. Voeg dan de zichtbare lagen samen.

3: Voeg een nieuwe rasterlaag toe en noem deze poot. Verplaats deze laag naar achteren. Neem je selectie gereedschap met dezelfde instellingen als voorheen. En trek een rechthoek van 10x225 pixels en vul deze wederom met het houtpatroon. Voeg hier een afschuining binnen aan toe met voor instelling lijst. Hef dan de selectie op. Ga naar je palet lagen en dupliceer deze laag 2 maal. Dan heb je dus 3 poten.

 

4: Schuif je eerste poot in het midden van je eerste balk en laat hem aan de bovenkant wat uitsteken. Daarna schuif je je tweede poot halverwege je eerste poot en de rechterkant van je balk. Deze roteer je 15 % linksom. Daarna schuif je je derde poot halverwege je eerste poot en de linkerkant van je balk en roteer deze 15% rechtsom. Voeg dan de zichtbare lagen samen. Zet met je penseel 2 stippen (schroeven) waar de poten aan de balk vast zitten.

Zorg ervoor dat de buitenste 2 poten op gelijke hoogte staan en de middelste wat hoger.

5: Voeg een nieuwe rasterlaag toe en noem deze doek. Neem je selectie gereedschap met dezelfde instellingen als voorheen en trek een rechthoek van ongeveer 180x200 pixels. Vul deze met je emmertje met de volgende kleur #FFFFF5. Nu kan je als je wilt een textuur effect toepassen om het meer op een schilders doek te laten lijken. Voeg daarna een slagschaduw toe met de volgende instellingen. schaduwkleur is #B49777

Hef de selectie op en schuif het schilderij op de juiste plaats.

6: Voeg een nieuwe rasterlaag toe. Hier plak je of je plaatje op of je tube die je op je schilderij wilt. Ik heb gekozen voor een tub. Zet de dekking in je lagenpalet op ongeveer 75% of wat jezelf mooi vind. Nu ga je via de effecten/artistieke effecten proberen om er een mooi verf of teken schilderij van kan maken. Hier in laat ik je geheel vrij. Zelf heb ik voor kleurpotlood gekozen, maar het is leuk te spelen met verschillende effecten en laat je verrassen door het resutlaat.

 

7: Nu nog 1 klein detail. Activeer je onderste laag. Voeg dan een nieuwe rasterlaag toe. Trek met je selectie gereedschap een klein rechhoekje van ongeveer 10x40pixels en vul hem met je houtpatroon. Voeg dan de zelfde afchuining binnen toe als bij de poten. En schuif hem op de juiste plaats in het midden van je schilderij en zorg dat hij er een stukje boven uit steekt.

8: Voeg je watermerk toe en voeg de zichtbare lagen samen. Exporteer hem als gif of maak er een mooie achtergrond bij en sla hem op als jpg.


 

-hugs-

Jac