Les 24

 

 

Dit is het eindresultaat:

1: Open een nieuwe afbeelding van 450x450 pixels met transparante achtergrond. Neem je basis-vormen (preset shapes) Zet je voorgrondkleur op wit en je achtergondkleur uit. Neem een basisvorm naar keuze ( ik heb gekozen voor dodecagon), vink alleen anti-alias aan en zet de lijndikte op 6 pixels. Teken dan je basisvorm. Zorg wel dat je genoeg ruimte overhoude voor de sterren dus ongeveer 350x350 pixels

 

2: Voeg een nieuwe rasterlaag toe. Neem weer je basis-vormen en neem dan als basisvorm ster 3 met dezelfde instellingen als bij punt 1. Teken nu een kleine ster van ongeveer 150x150 pixels. Dupliceer deze laag 2 keer en schuif alle 3 de sterren op een andere plaats langs de rand van je eerste basis vorm, totdat ze naar je zin staan. Activeer je onderste laag en gum de lijnen die binnen je sterren vallen weg. Voeg dan de zichtbare lagen samen. Nu kan je hem als masker opslaan zoals in les 11.

3: Neem je toverstafje en selecteer het wit van je lijst. Nu kan je hem vullen met een kleurtje en er een afschuining naar binnen aan toevoegen of blade pro gebruiken. ik heb voor blade pro gekozen (hot purple) Hef dan de selectie op.

 

4: Open het plaatje dat je in je frame wilt hebben. Kopieer deze en activeer je frame. Klik met je toverstafje in het midden van het grote frame. Selecties/wijzigen/uitbreiden (selections/modify/expand) met 4 pixels Voeg een nieuwe rasterlaag toe en verplaats deze naar achter. En plak dan je plaatje binnen de selectie. Sectie/zwevend (selection/floating) effecten/3d/gestanst en gebruik de volgende instellingen.

Gebruik daarna hetzelfde effect maar dan horizontaal en verticaal op -2. Hef dan de selectie op.

5: Maak de samengevoegde laag weer actief, klik met je toverstaf in 1 van de sterren. Selectie weer uitbreiden met 4 pixels, voeg een nieuwe rasterlaag toe en trek deze onder de samengevoegde laag. Plak in deze ster of een ander plaatje of hetzelfde plaatje, maar je kan er ook een onderdeel van je plaatje in plakken. Hier ben je geheel vrij in. Volg daarna dezelfde stappen als bij punt 4.

 

De andere sterren doe je op exact dezelfde manier.

 

6: Voeg nu alle zichtbare lagen samen. Voeg je watermerk toen en exporteer hem als gif of maak er een mooie achtergrond achter en sla hem op als jpg.

 

 

Deze tut is met dank aan Twinglemother.


 

-hugs-

Jac