Les 23

 

 

Dit is het eindresultaat:

Voor deze les heb je het filter eye candy 3 nodig, deze kan je hier downloaden.

 

1: Open nieuwe afbeelding van 600x600 pixels met transparante achtergrond, dan hebben we wat werk ruimte. Voeg een nieuwe laag toe en noem deze kop. Zet je voorgrond kleur op zwart en je achtergrond kleur bruin. Neem je basis-vormen (preset shapes) met de volgende instellingen:

2: Trek nu een circel met een diameter van ongeveer 150 pixels. Selecteer met je toverstafje het bruine gedeelte van de kop. Ga naar effecten/insteekfilters/eye candy 3/fur (effects/plugins/eye candy 3/fur) en gebruik de volgende instellingen:

hef dan de selectie op

3: Voeg een nieuwe raster laag toe en noem deze snuit. Laat je voorgrondkleur op zwart staan en zet je achtergrondkleur op een lichtere bruin. Teken met dezelfde instellingen als bij punt 1 een cicel met een doorsnede van ongeveer 60 pixels. Schuif met je verplaatsingsgereedschap de snuit op zijn plaats.

4: Neem je penseel en zet de instellingen op:

4: zet nu 2 stippen op de plaats waar je de ogen wilt hebben. Zet dan de grootte van de penseel op 25 en zet een stip in de snuit van de beer waar zijn neus moet komen. Zet dan de grootte op 2 en teken onder de neus van de beer zijn bek.

5: Voeg een nieuwe laag toe en noem deze oor. Lagen/schikken/achteraan (layers/arrange/back) Neem weer je gereedschap basis-vormen. Zorg dat je achtergrond kleur weer op de kleur bruin staat die je voor de kop hebt gebruikt. Trek dan een circel met in diameter van ongeveer 50 pixels. Selcteer het bruine gedeelte met je toverstafje en gebruik hetzelfde effect als bij stap 2. Dupliceer deze laag en spiegel hem. Zet de oren op hun plaats.

6: Voeg weer een nieuwe rasterlaag toe. Zet nu je achtergrond kleur op rose en teken met je basis-vormen een kleine circel in het oor. Dupliceer ook deze laag en spiegel hem en schuif ze dan op hun plek. Voeg dan alle lagen zichtbaar samen en noem de laag dan kop.

7: Nu gaan we het lijf maken. Voeg een nieuwe laag toe en noem deze lijf. Verschuif deze laag naar achteren. Zorg dat je achtergrond kleur weer op bruin staat en teken dan met je basis-vormen een circel met een diameter van ongeveer 225 pixels. Selecteer het bruin weer met je toverstafje en gebruik weer eye candy met dezelfde instellingen als bij punt 2. hef dan de selectie op en schuif het lijf op zijn plaats.

8: Nu de voor poten. Voeg een nieuwe rasterlaag toe en noem deze voorpoot. Neem je basis-vormen en teken een circel met een diameter van ongeveer 60 pixels. Weer selecteren en eye candy gebruiken. Selectie opheffen. Neem je penseel en teken 3 zwarte strepen op zijn poot voor zijn nagels. Dupliceer deze laag en spiegel hem en schuif de poten op zijn plaats.

9: Voeg een nieuwe rasterlaag toe en noem deze achterpoot. Neem je basis-vormen en teken een circel met een diameter van ongeveer 80 pixels. Selecteer hem en eye candy gebruiken. Selectie opheffen. Teken als je het leuk vind nog een kleine circel in zijn achterpoot en vul deze met dezelfde kleur als zijn oor. Dupliceer deze laag en spiegel hem en zet dan ook de achterpoten op zijn plaats.

10: Nu kan je nog een kaart in zijn poten geven. actieveer de laag lijf en voeg dan een nieuwe laag toe. Trek dan met je basisvormen een rechthoek of een andere vorm. Zorg wel dat de achtergrondkleur in de kleur is dat jij je kaart wilt hebben. Zet eventueel een tekst op de kaart. Voeg dan de zichtbare lagen samen. Je kan hem exporteren als tube en als gif. Je kan hem ook een leuke achtergrond geven en opslaan als jpg. En vergeet je watermerk niet.

 

 


 

-hugs-

Jac