Les 22

 

 

Dit is het eindresultaat:

Ik heb deze tube gebruikt:

Download hier het masker

1: open een nieuwe afbeelding van300x300 pixels met transparante achtergrond. Vul deze met wit of een ander leuk kleurtje. Ga naar masker/laden van schijf (masks/load from disk) en laad het masker bijgeleverd bij deze les. Masker/verwijderen (masks/delete) en klik op ok.

 

2: Neem je toverstokje (magic wand) en klik in het midden van het hart, zodat dat geselcteerd word. Selectie/wijzigen/uitbreiden (selections/modify/expand) en doe dit met 1 pixel.

 

3: Lagen/nieuwe rasterlaag (layers/new raster layer) en noem deze hart. Lagen/schikken/achteraan (layers/arange/to back) neem dan je emmertje en vul de selectie met rood.

 

4: Effecten/3d effecten/afschuinen binnen (effects/3d/inner bevel) en gebruik de volgende instellingen:

5: Hef dan de selectie op. En voeg de zichtbare lagen samen (merge visible).

 

Nu kan je hem exporteren als tube zodat je hem vaker kan gebruiken.

 

6: Neem dan je tekst gereedschap (text tool) en klik daarmee in je hart. Type in het scherm dat verschijnt de tekst die je wilt hebben en klik ok. Afbeelding/roteren (image/rotate) en doe dit met 18 graden links om. Effecten/verscherpen/verscherpen (effects/sharpen/sharper). Voeg daarna een slag schaduw toe effecten/3d/slagschaduw (effects/3d/drop shadow) instelling naar keuze.

 

Punt 6 kan je natuurlijk naar eigen inzicht doen.

 

7: Voeg een nieuwe laag toe en voeg dan nog de tube toe die bij de les zat of 1 naar keuze. Deze kan je dan natuurlijk ook weer een slagschaduw geven. Voeg daarna de zichtbare lagen samen en geef het geheel een slagschaduw.

 

8: Nu kan je hem eventueel nog een achtergrond kleurtje geven en anders opslaan als .jpg met een witte achtergrond.

 

 


 

-hugs-

Jac