Les 21

 

 

Dit is het eindresultaat:

1: Open een nieuwe afbeelding van 400x400 pixels met transparante achtergrond. lagen/nieuwe rasterlaag (layer/new layer) en noem deze tube.

2: Klik op je plaatjespenseel (picture tube) en kies in je opties voor gereedschap (tool options) de tube die je wilt gaan gebruiken. Klik daarna met je plaatjes penseel op je afbeelding en je tube verschijnt. Zorg dat je tube niet te groot is zet anders de schaal wat lager.

3: Maak nu in je lagen palet (layer palette) laag 1 actief door erop te klikken.Kies dan bij je gereedschap selectie (selection) En zet de instellingen in je opties voor gereedschap (tool options) op afgeronde rechthoek, doezelen op 0 en anti-alias aangeveinkt. Trek nu op je afbeelding een rechthoek van ongeveer 300x200 pixels.

4: Kies in bij je gereedschap de vlakvulling (flood fill) (het emmertje) Zet je voorgrond kleur op een leuke bijpassende kleur of een verloop (gradient) en vul je selectie met de gekoze kleur. Zelf heb ik voor een verloop gekozen:

Nu kan je naar keuze nog een texture effect of een filter toevoegen aan de achtergrond.

5: Selecties/wijzigen/inkrimpen (selections/modify/contract) en doe dit met 5 pixels. Selecties/omkeren (selections/invert) selecties/zwevend (selections/float) Je ziet dat nu alleen het buitenste randje van je achtergrond is geselecteerd. Kies in bij je gereedschap de vlakvulling (flood fill) (het emmertje) en vul het randje met een afstekende kleur.

6: effecten/3d effecten/afschuining binnen (effects/3d effects/inner bevel) en doe dit naar eigen keuze. Hef daarna de selectie op. Maak in het palet lagen (layer palet) je tube laag actief en schuif je tube met je verplaatsings gereedschap (mover tool) naar de gewenste plaats.

7: Kies bij je gereedschap tekst (text) het a-tje. En klik daarmee in je afbeelding. Type in je tekstinvoer de tekst die je wilt hebben en zet de kleur van de tekst op de gewenste kleur, lettertype en grootte. Zorg dat anti-alias en zwevend (floating) aangevinkt staan. En klik dan ok. Verschuif je tekst naar de gewenste plaats en voeg naar wen een slagschaduw toe.

8: geef je tag volgens les 20 een watermerk. Lagen/samenvoegen/zichbtare lagen samenvoegen (layers/merge/merge visible) en sla hem dan op dmv bestand/exporteren/gif optimalisatie (file/export/gif optimalisator)

 


 

-hugs-

Jac