Les 20

 

 

1: open een afbeelding van 300x100 met transparante achtergrond en vul deze met wit. Neem je tekst gereedschap. Zet de kleur van de tekst op zwart. Zorg dat zwevend en anti-alias aangevinkt staan.

2: Hef nu de selectie op slectie/niets selecteren (selection/select none) Ga naar effecten/texture effecten/bosselren (effects/texture effects/emboss) Nu zie je dat je plaatje grijs is geworden.

 

3: Neem nu je crop gereedschap en trek daarmee een rechthoek tot net rond je tekst. Klik daarna nog een keer in dat rechthoek en je ziet dat alles wat buiten dat rechtoek viel weg is.

 

4: Ga naar bestand/exporteren/plaatjespenseel (file/export/picture tube) Zet de instellingen als hier onder en vul bij naam de naam van je plaatje in.

5: Om je watermerk te gebruiken voeg je op de afbeelding waar je hem hebben wilt een nieuwe laag toe. Laag/nieuwe rasterlaag (layer/new raster layer) Neem dan je plaatjes penseel en zoek in de opties voor gereedschap je watermerk. Klik dan met je plaatjes penseel op je plaatje. Met het verplaatsings gereedschap kan je hem naar de juiste plaats schuiven. Mocht je je watermerk te groot vinden dan kan je het persentage bij je opties voor gereedschap lager zetten.

 

6: Ga naar je lagen palet (layer palet) en zet je bovernste laag op zacht licht (soft light)

7: Lagen voeg alle zichtbare lagen samen (layers/ merge all visseble layers) en je plaatje heeft een watermerk.

 


 

-hugs-

Jac