Les 16

 

Dit is het eindresultaat:

1: Open een nieuwe afbeelding van 400x400 pixels met transparante achtergrond. Neem je selectiegereedschap en zet de instellingen bij gereedschapsopties (tool options) op rechthoek met anti-alias aangevinkt en o doezelen. Trek nu een rechthoek van ongeveer 15 pixels breed en 100 pixels lang. Zet nu je instellingen op driehoek. Ga met je curser een pixel of 20 boven je rechthoekstaan en 1 pixels links buiten ongeveer. Trek nu de driehoek met je shift toets ook ingedrukt en zorg dat de onderkant van de driehoek precies de bovenkant van het rechthoe raakt.

2: Vul je hem nu met een hout patroon. Voeg daarna na keuze een afschuining naar binnen toe. Dan niets selecteren. Nu gaan we er 2 spijkertje op zetten. Dit doen we met de kwast met de punt dikte op rond en grote op 8 pixels. Ik kies voor een goud patroon voor de spijkers maar je kan ook zwart doen. Zet er 1 ongeveer 1/5 van de onder kant en eente een stukje onder de driehoek. Ga nu naar je lagen palet en dupliceer deze laag 4 maal. Schuif nu met je verplaatsingsgereedschap de lagen naast elkaar zodat het hekje ontstaat. Voeg daarna zichtbare lagen samen.

3: Voeg een nieuwe laag toe en trek deze in het lagen palet tot onder de samengevoegde laag. Neem weer je selectiegereedschap en zet hem weer op rechthoek. Trek een rechthoek van ongeveer 150 pixels breed en 10 pixels hoog en vuldeze ook met het hout patroon. Plaats deze lat precies terhoogte van de spijkertjes. Dupliceer deze laag 2 keer in het lagenpalet. Trek de tweede laag tot achter de andere spijkertjes. Activeer daarna de derde laag en roteer deze met 30 procent linksom en schuif deze zo dat hij precies van de ene naar de andere plank loopt. Zichbaar lagen samenvoegen.

4: Voeg een nieuwe laag toe. Neem weer je selectiegereedschap en trek weer een rechthoek van 25 breed en 120 hoog. Zet daarna je selectie tool op circel en trek op dezelfde manier als bij de driehoek een circel boven deze rechthoek en zorg dat de onderlijn net de bovenlijn van de rechthoek raakt. Vul deze ook weer met hout en voeg een afschuining naar binnen toe. Dupliceer deze laag en zet de ene paal aan de ene kant van het hek en de andere aan de andere kant. Zichtbare lagen samenvoegen.

Je kan hem nu als tube exporteren.

Ik heb het hekje nog afgemaakt met wat leuke tubes.


 

-hugs-

Jac