Les 15

 

Dit is het eindresultaat:

Download hier leuke tubes om erbij te gebruiken.

1: Open een nieuwe afbeelding van 600x600 pixels met transparante achtergrond. Zo hebben we lekker veel werk ruimte.

 

2: Neem je selectie gereedschap en zet hem op rechthoek. Niet doezelen en anti alias aangevinkt. Trek een rechthoek van ongeveer 25 pixels breed en 250 pixels lang. Vul je rechthoek nu met een hout patroon. Hef dan de selectie op.

 

3: Voeg een nieuwe rasterlaag toe en noem deze plank. Neem weer je selectie gereedschap en maak weer een rechthoek maar nu van 200 pixels breed en 20 pixels hoog. Vul deze ook weer met een hout patroon. En hef de selectie op. Zorg dat dit plankje recht op de paal komt te staan.

 

4: Voeg weer een niewe laag toe en noem deze steunen. Neem dan weer je selectie gereedschap en maak weer een rechthoek. Deze ongeveer 100 pixels breed en 10 pixels hoog en vul hem weer met het hout patroon. Dan selectie weer opheffen. Ga nu naar afbeelding/roteren (image/rotate) en doe dit met 45 graden links om. Schuif nu in je lagen palet laag steunen tot onder laag 1. Schuif hem tot op de juiste plek onder de plank en tegen de paal. Dupliceer dan deze laag in je lagen palet en spiegel hem dan. Bij afbeelding/spiegelen (image/rotate). En schuif deze laag op zijn plaats.

5: Voeg een nieuwe laag toe en noem deze paaltjes. Neem ke selectie gereedschap en maak een rechthoek van 10 pixels breed en 100 pixels lang en vul hem met het hout patroon. Hef je selectie weer op. Schuif je paaltje tot boven je plank een stukje bij de buitenkant vandaan, dit word het "muurtje". Daarna deze laag supliceren in je lagen palet en dat andere paaltje tegenovergesteld van je eerste plaatsen.

6: Voeg een nieuwe laag toe en noem deze dak. Neem je selectiegereedschap en maak een rechthoek van 200 pixels breed en 15 pixels hoog en vul deze met je hout patroon. Hef dan de selectie op. Ga nu naar afbeelding/roteren (image/rotate) en doe dit met 45 graden links om. En schuif deze boven de paaltjes. Dupliceer dan deze laag en spiegel hem en schuif hem dan tegen het andere gedeelte van het dak aan. Nu kan je alle zichtbare lagen samenvoegen. Nu is hij klaar en kan je hem exporteren als tube zodat je hem vaker kan gebruiken. Ik ga hem nu nog met leuke tubes versieren.

 


 

-hugs-

Jac