Les 14

 

Voor deze les hebben we blade pro nodig.

Dit is het eindresultaat:

Voor deze les heb ik het volgende tube gebruikt:

Klik op het plaatje om hem te downloaden en unzip hem in je tube map in psp.

Voor deze les heb ik het volgende plaatje gebruikt:

Open je afbeelding in psp.

1: Open een nieuwe afbeelding van 350x400 met transparante achtergrond. neem nu je plaatjespenseel en zoek bij de gereedschapsopties de uithangbord tube op. Klik daarna met je plaatjes penseel in je afbeelding.

 

2: Neem nu je toverstafje (magic wand) en klik daarme in de rand van je uithangbord. Als het goed is, is nu je hele rand geselcteerd. Vul hem nu op met een leuk kleurtje. Hierna heb ik blade pro toegepast. effecten/insteekfilerts/flaming pear/blade pro (effects/plugins/flamingpear/blade pro)

Ik ben gewoon op de dobbelsteentjes gaan klikken tot ik een leuk resultaat kreeg. Dit zijn de uiteindelijke instellingen, maar je mag hem ook naar eigen smaak toepassen of je kan natuurlijk een preset gebruiken:

Hef nu de selectie op.

 

3: Voeg een nieuwe laag toe en noem deze plaatje en sleep die in het lagen palet met je linker muisknop ingedrukt onder laag 1. Maak laag 1 weer actief door er in je lagen palet op te klikken. Neem nu weer je toverstafje en klik in het midden van je uithangbord. selecties/wijzigen/uitbreiden (selections/modify/expand) doe dit met 2 pixels.

 

4: Maak nu in je lagen palet je plaatjes laag actief door erop te klikken. Zorg dat je selectie actief blijft. Ga dan naar je plaatje en kopieer die (door er met je rechter muisknop op te klikken en kopiëren te kiezen) Maak nu je plaatjue met uithangbord weer actief en klik met je rechter muisknop binnen de selectie en kies plakken binnen selectie (paste into selection) Hef dan de selectie op. Voeg nu alle lagen zichtbaar samen. Nu heb je dit:

5: Je kan nu er nog een leuke achtergond bij maken en hem opslaan als .jpg Maar je kan hem nu ook exporteren als gif, zodat hij een transparante achtergrond houd of exporteren als tube zodat je hem vaker kan gebruiken.


 

-hugs-

Jac