Les 13

 

Dit is het eind resultaat:

Deze tubes heb ik gebruik. Klik op de tubes om ze te downloaden.

1: Open een nieuwe afbeelding van 500x500 pixels. Kies je selectiegereedschap (selection tools) en kies in de gereedschap opties (tool options) voor rechthoek (rightangel) Nu trek je een recht hoek van ongeveer 20 pixels breed en 300 pixels lang.

Ga dan naar stijlen (styles) patronen (paterns) en kies het hout patroon en vul met je emmertje je selectie.

 

2: Ga naar effecten/3d effecten/afschuining binnen (effects/3d effects/inner bevel) en neem de volgende instellingen:

niets selecteren.

 

3: ga naar je lagen palet en dupliceer je laag. en dan afbeelding/spiegelen (image/mirror) schuif je tweede rechthoek een beetje naar de andere toe. Je hebt nu dit:

4: we gaan nu de sporten toevoegen. daarvoor dupliceren we de eerste laag en gaan deze dan met 90 graden naar rechts roteren. afbeelding/roteren (image rotate) je gaat naar je lagen palet en trekt deze gecopieerde laag naar onder laag 1. Verschuif de sport naar de juiste plek boven aan de ladder en gum dan het te veel weg.

5: dupliceer deze sport 3 keer en schuif ze allemaal naar de juiste plaats. voeg nu alle lagen zichtbaar samen.

6: Nu gaan we de bloemen toevoegen. Voeg eerst een nieuwe laag toe. Neem je plaatjes penseel en kies de bloem uit die je wilt gaan gebruiken. Plaats de bloemen op de trap door met je plaatjes penseel op de plek te klikken waar je ze wilt hebben. Je kan naar eigen smaak ook nog een vlindertje toevoegen.

Daarna zichtbaar alle lagen samenvoegen.

7: Als je wilt kan je er nog een mooie achtergrond achtermaken en het opslaan als jpg of met transparante achtergrond opslaan als gif. Als je hem vaker wilt gebruiken raad ik je aan om hem te exporteren als plaatjes penseel.

 


 

-hugs-

Jac